DE TIPS VAN BERT VAN STEENBERGHE

KEUZESTRESS! Bert Van Steenberghe (Studio Brussel) to the rescue! Hij tipt 3 onmisbare favo’s voor We Are Open:

Mia Lena - “Pas op voor Mia Lena want als je je één seconde door haar laat vastpakken, sleept ze je minutenlang mee. In een wereld waarin je soms zweeft, soms precies stil staat en dan weer lekker ritmisch verder gaat. Ik zweef met plezier mee in haar sound op vrijdag.

STACE - “Zo mooi hoe de stem van STACE schittert overheen en doorheen de muziek. Een sound die misschien niet complex lijkt maar net in die ogenschijnlijke simpliciteit de perfecte balans maakt met die heerlijke stem. Ik wieg nu al mee met mijn ogen dicht.”

Nikitch & Kuna Maze - “Als er iemand op We Are Open een nieuwe wereld gaat creëren waar we allemaal even mee mogen instappen en verdwijnen, is het volgens mij Nikitch & Kuna Maze. Het is aanstekelijk, het is groovy. Het kruipt in je hoofd en en raakt er dan niet meer uit.”

Ben jij erbij? Koop je tickets!


DE TIPS VAN STIJN MEURIS

Wat krijg je als je Stijn Meuris laat snuisteren door onze We Are Open line-up? Drie echte kanjers van tips:


Tip #1: Meltheads - “Zelfs al speelden ze enkel achterstevoren op een didgeridoo en met teksten in het Oezbeeks, dan nog ging ik kijken naar Meltheads. Raw energy met de dynamiek van een roedel jonge honden en de gretigheid van heb-ik-jou-daar; zo hebben wij onze Belgische bèndjes graag. Tweede plek op de recentste Rock Rally, maar dat overkomt de beste jury’s. Nee, komt helemaal goed met dit Antwerps kwartet. En ‘Naïef’ zijn ze al lang niet meer. Wordt feest, daar in Trix”


Tip #2: Heisa - “Hela hola Heisa! From Hoeselt baby. Onversneden gitaristiek talent waar we bij Willy - u weet wel - niet vies van zijn. Een triootje waarbij de vloeistoffen al eens tot tegen de plinten klotst, maar onderwijl wordt er deftig gemusiceerd. Heisa heeft het, zoals we in Hasselt zeggen. En in Hoeselt ook”

Tip #3: Mayorga - “Wilt u een keer écht aanstormend talent zien? Om nadien nog met open mond (We Aren Open Mond!) na te hijgen terwijl u stamelt “Dat. was. aanstormend. talent!”, dan gaat u naar Mayorga kijken. Omdat Helena Mayorga Paredes (die naam alleen al…) weet hoe songs te schrijven, hoe je daar energie in stopt en hoe je daar een fijn groepje rond verzamelt. Om vervolgens een beest van een concert neer te zetten. Zeg dat u het van mij het eerst gehoord hebt!”


Zelf benieuwd naar deze of een van de 37 andere acts? Kom op 10 en 11 februari naar We Are Open! DE TIPS VAN BLUAI


Artiest in residentie BLUAI stond vorig jaar op de lineup van We Are Open. Ze speelden toen voor een bomvol Café. Intussen brachten ze hun ep Junkyard uit. We vroegen elk bandlid naar hun must sees op de lineup van de editie van dit jaar.


Bassist Caitlin kiest Ada Oda: “Ze creëerden hun eigen genre. Gesofisticeerde Italiaanse punkmuziek die op het podium losbarst van de energie.”

Gitarist Amina gaat voor Shaka Shams: “Hij sleept ons mee in zijn verhaal. Bewonderenswaardig hoe sterk Shaka dat doet.”

Frontvrouw Cath kiest voor Sweats: “Ik kan niet wachten om mee te springen op de eigenwijze tracks van Sweats! Ze zorgen voor een zweterig, sexy dansfeest dat alle ramen doet aandampen.”

Drummer Mo kiest The Yummy Mouths: “Een slechte dag? Luister naar The Yummy Mouths en hij is instant terug goed.”


Zelf benieuwd naar deze of een van de 36 andere acts? Kom op 10 en 11 februari naar We Are Open! 

1
Using Format